Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

 Strona 1 z 2 [ 19 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: [toledo] 1.8 16v brak wolnych obrotow na zimnym silniku
PostWysłany: Pią 20 Lut, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Rejestracja: Pią 14 Lis, 2008
Posty: 19
Skąd: P-sl
Witam . Posiadam Seata Toledo GT 1.8 16V . I mam pewien problem :( Na zimnym silniku nie mam wogole wolnych obrotow pozniej jak auto pochodzi z 2/3 minuty sa bardzo niskie i z biegiem czasu sa coraz wyzsze do momentu az auto sie zagrzeje pozniej juz sa normalne . Ostatnio zauwazylem ze mam nie podpieta jakas wtyczke ( widoczna na zdjeciu ) tylko nie moge dojsc gdzie ona ma byc podpieta ?? Przewod z wtyczka wychodzi z wiazki pod podszybiem ? Od czego zaczac zeby byly normalne wolne obroty ?

Image


Ostatnio edytowany przez Barszczu, Pią 20 Lut, 2009, edytowano w sumie 1 raz

Offline
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pią 20 Lut, 2009 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob 24 Maj, 2008
Posty: 131
Skąd: BIAŁYSTOK/ BIELSK PODL.
Gadu-Gadu: 12692884
Auto: Corrado 16v+
od sprawdzenia silniczka krokowego. bo objawy wskazują jak by był nie sprawny.
P.S w razie cos to posiadam na sprzedaż sprawny. :D



_________________
Corrado 9A 2,0 16v 93'
Offline
 Profil    12692884
 
 Temat postu:
PostWysłany: Sob 21 Lut, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Rejestracja: Pią 14 Lis, 2008
Posty: 19
Skąd: P-sl
W ktorym miejscu jest ten silnik ? moglby mi ktos zaznaczyc na fotce ?


Offline
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Sob 21 Lut, 2009 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro 26 Mar, 2008
Posty: 169
Skąd: SGL
Gadu-Gadu: 0
Auto: caddy 14d & mk2 edition blue
jest zaraz przed aparatem zapłonowym..od tyłu ma wtyczke na 3 piny..jak bedziesz czyścił to nie mocz go całego do benzyny..warto go wydmuchać kompresorem,lub delikatnie przeczyścic pędzelkiem zamoczonym w jakims rozcieńczalniku


Offline
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Sob 21 Lut, 2009 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob 24 Maj, 2008
Posty: 131
Skąd: BIAŁYSTOK/ BIELSK PODL.
Gadu-Gadu: 12692884
Auto: Corrado 16v+
Barszczu napisał(a):
W ktorym miejscu jest ten silnik ? moglby mi ktos zaznaczyc na fotce ?

Image



_________________
Corrado 9A 2,0 16v 93'
Offline
 Profil    12692884
 
 Temat postu:
PostWysłany: Nie 22 Lut, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Rejestracja: Pią 14 Lis, 2008
Posty: 19
Skąd: P-sl
To teraz fotka mojego silnika .

Image
Image
Gdzie jest ten silnik krokowy :( Prosil bym o zaznaczenie na foto


Offline
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon 23 Lut, 2009 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob 24 Maj, 2008
Posty: 131
Skąd: BIAŁYSTOK/ BIELSK PODL.
Gadu-Gadu: 12692884
Auto: Corrado 16v+
Twoj silnik nie posiada w ogole silniczka krokowego z tego co widze, wiec dlatego nie masz wolnych obrotów.



_________________
Corrado 9A 2,0 16v 93'
Offline
 Profil    12692884
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon 23 Lut, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Rejestracja: Pią 14 Lis, 2008
Posty: 19
Skąd: P-sl
A co mam zrobic zebym je mial ?


Offline
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon 23 Lut, 2009 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob 24 Maj, 2008
Posty: 131
Skąd: BIAŁYSTOK/ BIELSK PODL.
Gadu-Gadu: 12692884
Auto: Corrado 16v+
musisz kupic krokowca, podłączyc i bedzie po kłopocie. podłaczenie nie powinno stanowic problemu. bardzo łatwo sie go montuje. ja mam sprawny na sprzedaż.



_________________
Corrado 9A 2,0 16v 93'
Offline
 Profil    12692884
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon 23 Lut, 2009 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 24 Wrz, 2007
Posty: 1073
Skąd: Pleszew
Gadu-Gadu: 8726938
Auto: Audi a4 1.8T quattro
a masz gdzies wolna kostke na tego krokowca ?? powinna byc na 3 piny



_________________
Byle mkII
viewtopic.php?f=87&t=25025&start=0
Audi b5 avant
viewtopic.php?f=98&t=48709&view=unread#unread
Moj profil
http://www.vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=7005
Offline
 Profil    8726938
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon 23 Lut, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Rejestracja: Pią 14 Lis, 2008
Posty: 19
Skąd: P-sl
mustang877 pytanie jak go podlaczyc i co musze kupi ?
Swir88 W ktorym miejscu ? Jak narazie zadnej wolnej kostki nie zauwazylem :(
Dzisiaj cos tam kombinowalem i autko na gazie chodzi normalnie ma wolne obroty itp natomiast na paliwie nie ma wolnych obrotow jak jest zimny


Offline
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon 23 Lut, 2009 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 24 Wrz, 2007
Posty: 1073
Skąd: Pleszew
Gadu-Gadu: 8726938
Auto: Audi a4 1.8T quattro
tu masz foto gdzie powinien byc krokowiec
Image

a to krokowiec tak wyglada
http://klinikadzwieku.net/images/416627877.jpeg

p.s. usun obrazek z podpisu ;)



_________________
Byle mkII
viewtopic.php?f=87&t=25025&start=0
Audi b5 avant
viewtopic.php?f=98&t=48709&view=unread#unread
Moj profil
http://www.vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=7005
Offline
 Profil    8726938
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon 23 Lut, 2009 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob 24 Maj, 2008
Posty: 131
Skąd: BIAŁYSTOK/ BIELSK PODL.
Gadu-Gadu: 12692884
Auto: Corrado 16v+
Barszczu napisał(a):
mustang877 pytanie jak go podlaczyc i co musze kupi ?

oprócz krokowca nic nie musisz kupywac (ewentualnie wtyczke) niżej masz schemat na podstawie mego silnika jak go podłączyć.
Image Image



_________________
Corrado 9A 2,0 16v 93'
Offline
 Profil    12692884
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon 23 Lut, 2009 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 24 Wrz, 2007
Posty: 1073
Skąd: Pleszew
Gadu-Gadu: 8726938
Auto: Audi a4 1.8T quattro
hmm tylko pisze ze nigdzie niema wolnej kostki



_________________
Byle mkII
viewtopic.php?f=87&t=25025&start=0
Audi b5 avant
viewtopic.php?f=98&t=48709&view=unread#unread
Moj profil
http://www.vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=7005
Offline
 Profil    8726938
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon 23 Lut, 2009 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob 24 Maj, 2008
Posty: 131
Skąd: BIAŁYSTOK/ BIELSK PODL.
Gadu-Gadu: 12692884
Auto: Corrado 16v+
no to możliwe ze ucięta jest. cos kombinowane bylo przy silniku chyba. w takim razie zostaje tylko wziąć w reke schemat wiązki ECU i dojść ktore to kable. innego wyjscia nie widze :)



_________________
Corrado 9A 2,0 16v 93'
Offline
 Profil    12692884
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
 Strona 1 z 2 [ 19 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  



Wszystkie prawa zastrzeżone dla VWZONE.PL © 2004-2017 - GRAPHI PLUS GROUP