Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

 Strona 2 z 3 [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Sob 30 Gru, 2006 
VW Moher
VW Moher
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob 18 Lis, 2006
Posty: 2615
Skąd: CT - Moherowo - TORUŃ
Gadu-Gadu: 4208008
Skype: SerwerLukasa
Auto: 2miejsce Show`n`Shine mk4/bora: VWMANIA 2009, Wyróżnienie za Najładniejsze Auto: Mrówki 04-06.09.2009
ASO twoj wrog - jesli chodzi o dorabianie kluczy
za 1 sztuke scyzoryka z dopisaniem go do kompa aso w toronto zechcialo 680 + 200 za kompa :]

wiec GROT DORABIASZ u klucznika na miescie :D
[nie kupuj nigdzie grotow ... w warsztatach raczej powinni miec :) zazwyczaj maja i dorabiaja]
w aso mozna sie jedynie z majstrem od kompa dogadac ze dostaniesz pastylke immo i ze "po 18" dopisze ci ja ladnie do koputera :) - ladna mi fucha ;)



_________________
s/n:49793...i twoj stary tez!
s/n:68081...do miecza!
s/n:07281...pchaj goooo!


MK IV 1.9 TDI GTI USA Moher Edyszyn - by LukasTDI
Image
Offline
 Profil    4208008 SerwerLukasa
 
 Temat postu:
PostWysłany: Sob 30 Gru, 2006 
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob 30 Gru, 2006
Posty: 1717
Skąd: oldschoolSUICIDE
Gadu-Gadu: 0
Auto: Karmann Giha'70 & Passat B7 Variant 2.0 TDI
U mnie w Posen chcieli klucznicy 28 zł za dorobienie kluczyka samochodowego bez immo i to nie był sam grot tylko cały kluczyk i wyglądał jak mój od domu...:)Tyle że był w czarnej obwudce...



_________________
http://www.oldschoolsuicide.com/
Offline
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Sob 30 Gru, 2006 
VW Moher
VW Moher
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob 18 Lis, 2006
Posty: 2615
Skąd: CT - Moherowo - TORUŃ
Gadu-Gadu: 4208008
Skype: SerwerLukasa
Auto: 2miejsce Show`n`Shine mk4/bora: VWMANIA 2009, Wyróżnienie za Najładniejsze Auto: Mrówki 04-06.09.2009
tylko caly pic "scyzoryka" polega na tym zeby nie tylko mozna bylo nim drzwi otwierac
ale tez zeby mozna bylo z nigo autko odpalić ...

wiec nie zapominajmy co jest potrzebne:
- surówka scyzoryka [albo jak juz po taniości myslicie to mozecie go komuś z biurka zapier...]
- dorobiony grot [no chcial nie chcial trzeba go jakos do scyzoryka przyczepic - naogol kombinerki i dobre pilniki starczają]
- pastylka immo [albo przekladasz z obednego kluczyka - bezplatne [tylko tak zebys nie popsul pastylki, albo mozesz gdzies u magików dorwac nowa pastylke i oni dopiszą ją jako kolejną do kompa w aucie - płatne]
- ew wkladka alarmu [mozna qpic na allegro .. alarm pod scyzoryk - ja taki mam]


ja przepraszam ze tak lopatologicznie ale juz nie moge ;)
dzis mam takiego zapierniczacza w pracy ... ze glowa mala :D
no ale pomoge ;) z tym scyzorykiem pomoge :D
Pozdwaiam



_________________
s/n:49793...i twoj stary tez!
s/n:68081...do miecza!
s/n:07281...pchaj goooo!


MK IV 1.9 TDI GTI USA Moher Edyszyn - by LukasTDI
Image
Offline
 Profil    4208008 SerwerLukasa
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto 06 Mar, 2007 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro 21 Gru, 2005
Posty: 739
Skąd: okolice Wrocławia
Gadu-Gadu: 4247098
Auto: MK4 GTI
MK3 GT TDI
ja mam w swoim mk2 TD:D i jak narazie chodzi w porzo,,, jak bede mial chwile wrzuce foto. caly alarm z kluczykiem scyzorykiem podpiolem :ok:


Offline
 Profil    4247098
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto 06 Mar, 2007 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto 14 Cze, 2005
Posty: 1361
Skąd: Radom
ja kupilem od Bartola alarm z dwoma wkladkami do kluczyka scyzoryka i mam ;)
mam niestety jeden klczyk tylko do uzywania... bo przelozylem kosc od immo wlasnie ze starego, musze taka osc wytrzasnac skas
Image
Image
surowe groty kupilem na allegro, byly po 10 zlotych kiedys...
kluczykii tez z allegro chyba po 40 zlotych za sztuke placilem...



_________________
Moje aukcje: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1082568
Dystanse na zamowienie, info gg
Golf Mk4 cabrio projekt http://www.vwzone.pl/forum/viewtopic.php?t=10821
Audi A3 8P OEM+ projekt viewtopic.php?f=98&t=96254&view=unread
Offline
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon 01 Wrz, 2008 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią 29 Sie, 2008
Posty: 29
Skąd: Kościerzyna
Gadu-Gadu: 3764877
Auto: Passat B5 3B
jak najlatwiej i bez problemow wydostac immo ze starego kluczyka? Oczywiscie zeby go nie zniszczyc. Jest tam wtopiony czy jak?



_________________
POLO 6N -> PASSAT B5 :)
** Passat B5 3B by Blade13 **
Offline
 Profil    3764877
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon 01 Wrz, 2008 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie 21 Paź, 2007
Posty: 232
Skąd: Jastrzębie Zdrój
a ja mam takie pytanie , bo mam orginalny ( chyba alarm ) vw , dziala ok ale pilot niestety juz w fatalnym stanie i rozlecial sie i poklejony kilometrem tasmy. I chcialbym sobie wymienic na taki z scyzorykiem zebeby przelozyc ta plytke ze starego ale czy bedzie pasowac do tych pilotow ?? z tego co zauwazylem ja mam tylko dwa guziki a tam sa 3 ? czy ktos juz przerabial temat?? i moglby podac jakies wskazowki ?co i jak



_________________
http://www.corradodatabase.com/index.ph ... do&id=3842
Offline
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon 01 Wrz, 2008 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Rejestracja: Sob 03 Maj, 2008
Posty: 35
w pierwszysch pasatach b5 masz scyzryka na dwa guziki , wiec pewnie mozna cos zakombinowac


Offline
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon 01 Wrz, 2008 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro 06 Wrz, 2006
Posty: 131
Skąd: Lublin
Gadu-Gadu: 230123
blade13 napisał(a):
jak najlatwiej i bez problemow wydostac immo ze starego kluczyka? Oczywiscie zeby go nie zniszczyc. Jest tam wtopiony czy jak?

to zalezy kto ostatni wkladal transponder.
normalnie pastylka wchodzi na lekki wcisk i nie ma prawa poruszac sie czy grzechotac w kluczu.
niestety niektorzy unieruchamiaja go zalewajac kropelka :/
fachowiec pomysli i uzyje innego kleju lub tasmy i w minimalnej ilosci (jezeli w ogole jest taka potrzeba).

[ Dodano: Pon 01 Wrz, 2008 ]
stachu napisał(a):
a ja mam takie pytanie , bo mam orginalny ( chyba alarm ) vw , dziala ok ale pilot niestety juz w fatalnym stanie i rozlecial sie i poklejony kilometrem tasmy. I chcialbym sobie wymienic na taki z scyzorykiem zebeby przelozyc ta plytke ze starego ale czy bedzie pasowac do tych pilotow ?? z tego co zauwazylem ja mam tylko dwa guziki a tam sa 3 ? czy ktos juz przerabial temat?? i moglby podac jakies wskazowki ?co i jak


scyzoryki sa w 2 lub 3 rodzajach nie liczac ilosci przyciskow.
najgorsze ze posiadaja rozne rozwiazania zasilania.
nie zawsze da sie przelozyc plytke :(



_________________
Krzycho
black new beetle 2.0i '99
http://newbeetle.pl
Offline
 Profil    230123
 
 Temat postu:
PostWysłany: Pon 01 Wrz, 2008 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto 10 Kwi, 2007
Posty: 400
Skąd: Posen
Gadu-Gadu: 1517437
Auto: Corrida
moj scyzoryk powstal ze starego kluczyka cala produkcja grotu zajela mi 10 minut



_________________
lower than your grandma`s nippels
http://www.kuzniewski.pl
http://www.fuego.user.icpnet.pl/corrado/bov.mp3
http://vwzone.pl/forum/viewtopic.php?t= ... ight=fuego
http://www.vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=6927
Image
Offline
 Profil    1517437
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto 02 Wrz, 2008 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią 29 Sie, 2008
Posty: 29
Skąd: Kościerzyna
Gadu-Gadu: 3764877
Auto: Passat B5 3B
b]beetle[/b] dzieki!
A jest mozliwosc przlozenia grotu wraz z immo? Ojciec ma b5, chcialem mu zasponsorowac scyzoryk z alarmem (otwiera tylko z kluczyka - nie ma pilota teraz). I z tego co widzialem to ma te czarna kulke w gorcie przy samej gorze... I moze by poszlo wyciagnac ze starego kluczyka grot wraz z immo i wlozyc do "scyzoryka".



_________________
POLO 6N -> PASSAT B5 :)
** Passat B5 3B by Blade13 **
Offline
 Profil    3764877
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto 02 Wrz, 2008 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro 06 Wrz, 2006
Posty: 131
Skąd: Lublin
Gadu-Gadu: 230123
grot w scyzoryku rozni sie od grotow w innych kluczach.
nie wiem jak jest z transponderem w b5 ale co do grotu to potrzebne jest imadlo i pilniki :P
trzeba wyciac stary grot, skrocic go, podpilowac na wymiar grotu ze scyzoryka i najwazniejsze naciac w odpowiedniej odleglosci rowek na bolec mocujacy.
transponder musi sie znalezc w dokladnie takim samym polozeniu (odleglosc od stacyjki, polozenie wzgledem osi klucza) jak byl w starym kluczu.

daj fotke w ktorym miejscu jest transponder bo nie bardzo moge sobie to wyobrazic.
czy to znaczy ze jest wtopiony w grot na stale?



_________________
Krzycho
black new beetle 2.0i '99
http://newbeetle.pl
Offline
 Profil    230123
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto 02 Wrz, 2008 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią 29 Sie, 2008
Posty: 29
Skąd: Kościerzyna
Gadu-Gadu: 3764877
Auto: Passat B5 3B
Heh, wlasnie uswiadomiles mnie ze immo to nie ta czarna kulka w gorcie. Zawsze mowiono mi ze to jest wlasnie immobilaiser. Dobra, rozebralem kluczyk i widze ze to taka pastylka mala. Teraz wystarczy to wyjac z kluczyka i wlozyc do obudowy "scyzoryka" czy trzeba cos jeszcze kombinowac. Bo widze pare postow wyzej (1. strona) ze trzeba bylo rozwiercic pastylke i cos z niej wysypac?? Sorki za tak mala wiedze...



_________________
POLO 6N -> PASSAT B5 :)
** Passat B5 3B by Blade13 **
Offline
 Profil    3764877
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto 02 Wrz, 2008 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto 10 Kwi, 2007
Posty: 400
Skąd: Posen
Gadu-Gadu: 1517437
Auto: Corrida
dziwne u mnie nie bylo zadnych pastylek ani innychpierd grot ucialem na odpowiednia dlugosc naciałem na srubke mocujaca i rok lata. podobno jakis pasek jest wgrzany w grot i on sie komunikuje ze stacyjka. niepotwierdze bo niewidzialem :P


Ostatnio edytowany przez Fuego, Wto 02 Wrz, 2008, edytowano w sumie 1 raz


_________________
lower than your grandma`s nippels
http://www.kuzniewski.pl
http://www.fuego.user.icpnet.pl/corrado/bov.mp3
http://vwzone.pl/forum/viewtopic.php?t= ... ight=fuego
http://www.vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=6927
Image
Offline
 Profil    1517437
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto 02 Wrz, 2008 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro 06 Wrz, 2006
Posty: 131
Skąd: Lublin
Gadu-Gadu: 230123
zeby zaladowac transponder do oryginalnego scyzoryka trzeba obudowe rozkrecic a srubka jest niestety pod znaczkiem z logo vw.
mozna podgrzac znaczek i odkleic go podwazajac delikatnie.
nie zawsze sie to udaje a majstrowanie przy nim moze go uszkodzic i straci swoj boski wyglad :)
oczywiscie mozna kupic nowy znaczek ale oryginal jest nie wiadomo dlaczego drogi a podroby po 5-10 zl wygladaja beznadziejnie lub sa nietrwale :(
dlatego wymyslono sposob "na wiertarke" gdzie znaczka w ogole sie nie dotyka a jednym posuwem wiertla w odpowiednie miejsce robi sie operacje usuniecia starego tranpondera (ktory i tak jest do wyrzucenia) i wejscie dla czystej pastylki.
cala sztuka polega na uzyciu jak najcienszego wiertla np 4 mm i trafieniu dokladnie w gniazdo ze starym transponderem.
po zlozeniu polowek klucza nie widac ze bylo cos robione.
pierwszy raz moze sie nie udac. moja pierwsza dziura byla ogromna :P
stary transponder koniecznie trzeba usunac bo inaczej bedzie zaklocal prace nowego i nie uda sie zapalic auta.



_________________
Krzycho
black new beetle 2.0i '99
http://newbeetle.pl
Offline
 Profil    230123
 



Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
 Strona 2 z 3 [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
Wszystkie prawa zastrzeżone dla VWZONE.PL © 2003-2017 - GRAPHI PLUS GROUP