vwzone.pl | Forum VW Maniaków - Volkswagen, VAG, Skoda, Audi, Seat
http://forum.vwzone.pl/

[allVW] zegary mk2 do 1,8T 6 gang
http://forum.vwzone.pl/viewtopic.php?f=33&t=102780
Strona 1 z 2

Autor:  tbialyjettamk2 [ Wto 09 Lut, 2016 ]
Temat postu:  [allVW] zegary mk2 do 1,8T 6 gang

Witam. Chcialbym zaczerpnac wiedzy jak podlaczyc licznik ori Golf mk2 260km/h 8tys. obrotow (stary typ ) tak aby pokazywal predkosc. Po swapie na 1.8t AUQ 180hp . Skrzynia 6 -cio biegowa .

Slyszalem o inpulsatorach. Nie mam pojecia jak i gdzie to zamontowac.

Bedze wdzieczny za jakakolwiek pomoc , odrobine wiedzy lub odeslanie do odpowiedniego tematu.

Autor:  radzio_hzr [ Śro 10 Lut, 2016 ]
Temat postu:  Re: [allVW] zegary mk2 do 1,8T 6 gang

impulator musisz włozyc do skrzyni biegow taki czujnik 3pinowy z trybkiem ale oprocz tego czeka cie przerobka licznika bo mk2 ma na linke

Autor:  tbialyjettamk2 [ Śro 10 Lut, 2016 ]
Temat postu:  Re: [allVW] zegary mk2 do 1,8T 6 gang

Tyle wiem , jakies foty , schematy , nr czesci ....?

Autor:  kerst [ Śro 10 Lut, 2016 ]
Temat postu:  Re: [allVW] zegary mk2 do 1,8T 6 gang

nie ogarniesz tego ja ponad rok kombinuje jak z licznika na linke zrobic licznik na impulsator :) audi 80 b3 b4 ma predkosciomierz na impulsator 4kable z tego 1 nie potrzebny wyjscie sygnalu z licznika myslalem kiedys aby mechanizm przelozyc do licznika z mojego auta :)

Autor:  tbialyjettamk2 [ Śro 10 Lut, 2016 ]
Temat postu:  Re: [allVW] zegary mk2 do 1,8T 6 gang

No to teraz dales mi konkret wyzwanie .... gdyby jednak ktos mial jakis pomysl to czekam na podpowiddzi.

Autor:  rolek [ Śro 10 Lut, 2016 ]
Temat postu:  Re: [allVW] zegary mk2 do 1,8T 6 gang

Uderz np. do Leetveena, jednak na dzień dzisiejszy nie zagląda na to forum raczej.
Znajdziesz go na fb, albo tu: http://www.monsterz-tt.de/

Autor:  tbialyjettamk2 [ Śro 10 Lut, 2016 ]
Temat postu:  Re: [allVW] zegary mk2 do 1,8T 6 gang

Dzieki za pomoc. Pozdro.

Autor:  turpik [ Śro 10 Lut, 2016 ]
Temat postu:  Re: [allVW] zegary mk2 do 1,8T 6 gang

obrotomierz przerobic zeby dzialalo to z 1.8t to nie problem z predkosciomierzem bedzie wiecej zabawy w usa sa gotowe konwertery ale cena ok 1000zl mozna przerobic predkosciomierz pod elektronike ale cena tez nie bedzie mala

Autor:  kerst [ Śro 10 Lut, 2016 ]
Temat postu:  Re: [allVW] zegary mk2 do 1,8T 6 gang

leetveen mial chyba predkosciomerz po GPS zrobiony :) jak ktos cos ogarnie to dajcie znac :D
w USA slyszalem o DAKOTA elektornic

Autor:  marianmk2 [ Czw 11 Lut, 2016 ]
Temat postu:  Re: [allVW] zegary mk2 do 1,8T 6 gang

Pamiętam że były owner 125p R32 rzeźbił w PL adapter impuls=>linka, warto zapytać.

Autor:  kkkacper [ Czw 11 Lut, 2016 ]
Temat postu:  Re: [allVW] zegary mk2 do 1,8T 6 gang

tbialyjettamk2, tak jak chlopaki mowia, albo mozesz rzezbic z wstawieniem plecow od predkosciomierza z mk III np. a tarczy od mk II, albo pozostaje Ci zalozenie konwertera.. opcja albo stany albo reworkz z PZN.. jesli chodzi o ceny to przy obecnej walucie taniej wyjdzie chyba PL produkt, a do tego niby lepiej dziala, ale to moge tylko ze slyszenia powiedziec, bo sam jeszcze nie montowalem..

Autor:  tbialyjettamk2 [ Pią 19 Lut, 2016 ]
Temat postu:  Re: [allVW] zegary mk2 do 1,8T 6 gang

Po weekendzie daje obydwa liczniki do mocnego elektronika i bedzie kombinowal tak zeby polaczyc przod mk2 z wnetrznosciami od leona. Jak sie uda to dodam wszystkie fotki jak to zrobic.

Autor:  kerst [ Pią 19 Lut, 2016 ]
Temat postu:  Re: [allVW] zegary mk2 do 1,8T 6 gang

tbialyjettamk2 no to bomba :) czekam co wyjdzie pozniej tylko skalowanie ogarnac predkosci :) ja kupilem licznik z audi TT bo jest plaski i najmniejszy wielkoscia heheh

Autor:  tbialyjettamk2 [ Pią 19 Lut, 2016 ]
Temat postu:  Re: [allVW] zegary mk2 do 1,8T 6 gang

Jak sie nie uda to zapakuje wszystko na tarczach z leona , do obudowy z mk2 .

Autor:  marianmk2 [ Sob 20 Lut, 2016 ]
Temat postu:  Re: [allVW] zegary mk2 do 1,8T 6 gang

Łatwiej sam predkosciomierz z mk3. Sygnały prędkosci te same.

Z licznika mk3 możesz wyjąć kompletny prędkosciomierz z płyty licznika, przedłużyć kable a samą płyte ukryć poza licznikiem.

Strona 1 z 2 Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/